NOKIAN

215/65 RR16 102R HAKKAPELIITTA R2 SUV XL PIGGFRI

NOKIAN
6419440283548
215
65
16"
102R
B
F
72db
1 164,-
inkl. MVA

4 656,-
inkl. MVA


Nordisk komfort

Piggfritt vinterdekk med overlegen komfort og sikkerhet

En nyhet for bilister som vil ha god komfort, spare drivstoff og som vil ha den nyeste piggfrie vinterdekkteknikken med meget gode sikkerhetsegenskaper.
PIGGFRITT VINTERDEKK MED OVERLEGEN SIKKERHET PÅ IS OG SNØ
OVERLEGNE KJØREEGENSKAPER PÅ BARMARK OG VÅTE VEIER
LAV RULLEMOTSTAND REDUSERER DRIVSTOFFORBRUKET

Fremgangsrikt piggfritt vintergrep

Nokian Cryo Crystal Concept

Det er gummiblandingen som er hemmeligheten bak det nye piggfrie vinterdekket. Gummiblandingen inneholder mikroskopisk små diamantharde partikler som ligner krystaller. De fungerer som små innebygde pigger når de griper effektivt mot underlaget og forbedrer grepet.

Konseptet Nokian Cryo Chrystal forbedrer dekkets optimale sidegrep og grepet rett fremover. Det meget gode vintergrepet er spesielt merkbart på glatt is, der dekket fra 80 km/t stanser flere meter tidligere enn forgjengeren, som også hadde meget godt isgrep.

Slitebanegummiblandingens effektive grepsegenskaper er meget gode også når dekkets mønsterdybde nærmer seg fire millimeter, som er grensen for sikkert vintergrep. Når dekket begynner å bli slitt kommer de jevnt plasserte miljøvennlige krystallene i gummiblandingen frem og forbedrer grepet. Det nye dekket viser at det er mulig å beholde presise kjøreegenskaper og godt grep også når dekket begynner på bli gammelt.

Det unike konseptet Cryo Chrystal og slitebanegummiblandingen for piggfrie vinterdekk utgjør en komplett kombinasjon. Den nye cryosilanbaserte vintersilicablandingen fungerer sikkert også ved skiftende temperaturer og på våte og isete veier. Gummiblandingen gir dekket uvanlig godt is-, snø- og våtgrep i tillegg til meget høy slitestyrke.

Slapsklør

Bilførere er godt kjent med risikoen for vannplaning, men sørpeplaning er enda farligere. Når vårsolen smelter snøen til sørpe, vil kombinasjonen av smeltende snø, vann og eventuell is gjøre føret vanskelig å håndtere selv for en erfaren bilfører.

Effektiv beskyttelse mot sørpeplaning

Dekket har spesielle sørpeklør som beskytter mot sørpeplaning. På det kritiske sidepartiet av dekket finnes sørpeklørne, som ligner skarpe trekanter. Ved hjelp av disse sørpeklørne gir dekkskuldrene meget godt grep selv i dyp sørpe, og de sørger dessuten for at sørpe ikke fester seg mellom dekket og veien.

Foruten å velge riktig dekk, kan bilføreren redusere risikoen for sørpeplaning ved å passe på at dekkene har tilstrekkelig god mønsterdybde, riktig lufttrykk og at det kjøres med riktig hastighet i forhold til føret.


Effektivt is- og snøgrep

Grepsklør

Grepsklørne finnes mellom mønsterblokkene, og forbedrer is- og snøgrepet spesielt ved bremsing og akselerasjon.

Det forbedrete vintergrepet merkes spesielt på glatt is, der dekket stopper fra 80 km/t flere meter tidligere enn sin forgjenger som også hadde godt isgrep.